overzicht benodigde zaken
Met betrekking tot materialen, onder andere:
- Gistingsvat en een extra vat (kunststof)
- Dichtheidsmeter (densimeter) om het suikergehalte te meten
- Eventueel een refractometer
- Titratie setje om de hoeveelheid zuur te meten
- Vinometer om het alcohol % te meten
- Thermometer (0 – 100 graden Celsius)
- Weergschaal tot op een gram nauwkeurig, eventueel weeglepel
- Cilindrisch waterslot voor het gistingsvat
- Enkele maatbekers, grote houten of kunststof lepel
- Grote schalen / bakken
- Glazen gistingsflessem met diverse volumes
- Rubber kappen voor de gistingsflessen en sifonvormige watersloten
- Nylon perszak voor druiven
- Neteldoek
- Hevelslang
- ….
Overige hulpmiddelen, onder andere:
- Sulfiet
- Citroenzuur
- Pecto enzymen / Rohament-P
- Gistvoedingszout
- Gist