overzicht benodigde zaken

Met betrekking tot materialen, onder andere:

  • Gistingsvat en een extra vat (kunststof)
  • Dichtheidsmeter (densimeter) om het suikergehalte te meten
  • Eventueel een refractometer
  • Titratie setje om de hoeveelheid zuur te meten
  • Vinometer om het alcohol % te meten
  • Thermometer (0 – 100 graden Celsius)
  • Weergschaal tot op een gram nauwkeurig, eventueel weeglepel
  • Cilindrisch waterslot voor het gistingsvat
  • Enkele maatbekers, grote houten of kunststof lepel
  • Grote schalen / bakken
  • Glazen gistingsflessem met diverse volumes
  • Rubber kappen voor de gistingsflessen en sifonvormige watersloten
  • Nylon perszak voor druiven
  • Neteldoek
  • Hevelslang
  •  ….

Chemische en biologische hulpmiddelen, onder andere:

  • Sulfiet
  • Citroenzuur
  • Pecto enzymen / Rohament-P
  • Gistvoedingszout
  • Gist
Scroll naar top